www.elmenybirtok.hu


Falunap Bikalon
(2018.08.18)

Idén augusztusban ismét megrendezésre került a Falunap Bikalon. A kétnapos rendezvényen koncertekkel, táncbemutatókkal, motoros ügyességi bemutatóval és helyben főzött finom ételekkel vártuk a falu lakosságát és vendégeiket. A rendezvényről tudósított a Pannon TV is, a felvett anyagok az alábbi linkekre kattintva tekinthetők meg.
 


https://www.youtube.com/embed/ZsC2nwAtlfk


https://www.youtube.com/embed/9pkJB9CrphUStuder Imre emléktorna és halászléfőző verseny
(2018.07.28)

Idén is megrendezésre került a Studer Imre labdarúgó emléktorna, immáron 3-ik alkalommal álltak össze a környékbeli települések labdarúgócsapatai. A sporteseménnyel egy időpontban került ismét megrendezésre a halászléfőző verseny is. A programokat a Bikali Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezi évről-évre. Az eseményről a Pannon TV is beszámolt, az erről készült videó az alábbi linkere kattintva tekinthető meg. (5:14-től 7:35-ig tart a beszámoló)
 https://www.youtube.com/watch?v=rzaZTqO249wMEGHÍVÓ (2018.07.25)

KÖZÖS ÉRTÉKEK, ÉRTÉKES KÖZÖSSÉGEK ÜNNEP A FALU NAPJÁN!

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2018. augusztus 18-án, szombaton Bikalra, az Alapítvány Alsómocsoládért szervezet „Összefogásban az Észak-Hegyhátért” című, EFOP-1.3.5-16-2016-00290 azonosítószámú pályázata keretében megvalósuló IX. Értéknapra! 

A programok az alábbi linkre kattintva tekinthetők meg!

részletes programok

 Árvízvédelmi bemutató Bikalon
(2018.06.22)

2018.06.22-én a szlovákiai testvértelepülésről Hidaskürtről jöttek falunkba ottani önkéntes tűzoltók árvízvédelmi bemutatót tartani. Magyarországon eddig ismeretlen új technológiát mutattak be, az ún. árvízvédelmi tömlőt, melyek segítségével néhány ember kb. 10 perc alatt tud gátat építeni. A bemutatón nem csak helyi lakosok vettek részt, hanem a környző települések polgármesterei, katasztrófavédelmi szakemberek, és a terület országgyűlési képviselője dr. Hargitai János is.
A bemutatóról szóló riport megnézhető az alábbi linken: 

https://www.youtube.com/watch?v=RjSuNj_jW2gAz "ÉV PARTNERE" elismerésben részesült 2018-ban a Bikali Óvoda (2018.06.15)

Az "Év partnere" oklevelet a Baranya Megyei  Pedagógiai Szakszolgálat Sásdi tagintézményének vezetője, Melián Csilla Tünde a mai napon adta át Spanbergerné Lackó Ivetta részvételével óvodánkban, megköszönve szakmai munkánkat és együttműködésünket.
 

 "3D nyomtatás" verseny díjátadója az Egyházaskozári iskolában 
(2018.06.07)

Egész Baranya megyében egyedülálló az a kezdeményezés, amit a helyi iskola indított a felső tagozatos diákjai részére. A helyi önkormányzatok és kisebbségi önkormányzatok segítségével vásárolt az iskola egy 3D nyomtatót, melynek használatát szakkör keretén belül sajátíthatják el a tanulók.A legjobban sikerült munkadarabokkal versenyre is nevezhetnek a diákok, a nemrégiben zajlott házibajnokság eredményhirdetésekor készült riport megtekinthető az alábbi linken:

https://www.youtube.com/embed/qk6Hi3DkwSM

 
Markcon 2004