www.elmenybirtok.hu


Hegyhát KSE U9-es lánycsapat
(2019.04.16)

Az alábbi linken egy rövid beszámoló látható a Hegyhát KSE U9-es lánycsapatának szivacs-kézilabda bajnokságban való szerepléséről. 
https://www.youtube.com/embed/K7GrTl5pFLc


Rendhagyó testnevelés óra Egyházaskozáron (2019.03.20)

Fradi-Suli program keretében hazánk egyik legnépszerűbb klubjának játékosai és edzői érkeztek Egyházaskozárra, hogy játékos foglalkozást tartsanak a gyerekek számára.


A testnevelés óra keretén belül készült riport az alábbi linkre kattintva tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=DX5LdyLUP-wHegyháti települések közös farsangja Egyházaskozáron (2019.02.22)

Február végén farsangi jelmezes bállal búcsúztatták a telet a Hegyháti Általános Iskola Bikali és Egyházaskozári Intézményébe járó tanulók. A fellépők között voltak egyéni és csoportos beöltözők is, sőt az intézmény tanárai is részt vettek a bemutatón.

 


A rendezvényen készült riport az alábbi linkre kattintva tekinthető meg:

https://www.youtube.com/embed/KIgUOKePlaIJótékonysági bál Egyházaskozáron 
(2019.01.19)

Januárban megint megrendezésre került a Szülői Munkaközösség szervezésében Egyházaskozáron az Általános Iskola Jótékonysági Bálja. Szerencsére most is nagy volt az érdeklődés az esemény iránt, a befolyt jelentős összeggel idén is az iskola tanulóit támogatják (osztálykirándulások, farsangi ünnepség, karácsonyi ajándék stb).

A bálon készült riport az alábbi linkre kattintva tekinthető meg:

https://www.youtube.com/embed/Kaj9ZPEGQ8MAdventi vásár Bikalon 
(2018.12.15)

Hangulatos 'Adventi-kavalkád' fogadta a Bikalra látogatókat 15-én szombaton, ahol forraltbor, sültkolbász és a helyi kézművesek portékái várták a résztvevőket. A programot a helyi amatőr színjátszó társulat pásztorjátéka zárta.Az 'Adventi-kavalkádról' készült riport az alábbi linkre kattintva tekinthető meg:


https://www.youtube.com/embed/Z-X5jrtLdgI


 
Mikulás futás Bikal-Egyházaskozár (2018.12.06)

 
December 6-án a hagyományokhoz híven idén is megrendezésre került a Mikulás futás. Ilyenkor iskolásaink a bikali iskolától az egyházaskozári iskoláig futnak, csatlakoznak hozzájuk az óvodások, szülők és a tanárok is. A célban meleg teával, süteményekkel várják a tanulókat.


A Mikulás futásról készült riport megnézhető az alábbi linken: 

https://www.youtube.com/watch?v=L7E7tXkQA2A
 Falunap Bikalon
(2018.08.18)

Idén augusztusban ismét megrendezésre került a Falunap Bikalon. A kétnapos rendezvényen koncertekkel, táncbemutatókkal, motoros ügyességi bemutatóval és helyben főzött finom ételekkel vártuk a falu lakosságát és vendégeiket. A rendezvényről tudósított a Pannon TV is, a felvett anyagok az alábbi linkekre kattintva tekinthetők meg.
 


https://www.youtube.com/embed/ZsC2nwAtlfk


https://www.youtube.com/embed/9pkJB9CrphUStuder Imre emléktorna és halászléfőző verseny
(2018.07.28)

Idén is megrendezésre került a Studer Imre labdarúgó emléktorna, immáron 3-ik alkalommal álltak össze a környékbeli települések labdarúgócsapatai. A sporteseménnyel egy időpontban került ismét megrendezésre a halászléfőző verseny is. A programokat a Bikali Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezi évről-évre. Az eseményről a Pannon TV is beszámolt, az erről készült videó az alábbi linkere kattintva tekinthető meg. (5:14-től 7:35-ig tart a beszámoló)
 https://www.youtube.com/watch?v=rzaZTqO249wMEGHÍVÓ (2018.07.25)

KÖZÖS ÉRTÉKEK, ÉRTÉKES KÖZÖSSÉGEK ÜNNEP A FALU NAPJÁN!

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2018. augusztus 18-án, szombaton Bikalra, az Alapítvány Alsómocsoládért szervezet „Összefogásban az Észak-Hegyhátért” című, EFOP-1.3.5-16-2016-00290 azonosítószámú pályázata keretében megvalósuló IX. Értéknapra! 

A programok az alábbi linkre kattintva tekinthetők meg!

részletes programok

 Árvízvédelmi bemutató Bikalon
(2018.06.22)

2018.06.22-én a szlovákiai testvértelepülésről Hidaskürtről jöttek falunkba ottani önkéntes tűzoltók árvízvédelmi bemutatót tartani. Magyarországon eddig ismeretlen új technológiát mutattak be, az ún. árvízvédelmi tömlőt, melyek segítségével néhány ember kb. 10 perc alatt tud gátat építeni. A bemutatón nem csak helyi lakosok vettek részt, hanem a környző települések polgármesterei, katasztrófavédelmi szakemberek, és a terület országgyűlési képviselője dr. Hargitai János is.
A bemutatóról szóló riport megnézhető az alábbi linken: 

https://www.youtube.com/watch?v=RjSuNj_jW2gAz "ÉV PARTNERE" elismerésben részesült 2018-ban a Bikali Óvoda (2018.06.15)

Az "Év partnere" oklevelet a Baranya Megyei  Pedagógiai Szakszolgálat Sásdi tagintézményének vezetője, Melián Csilla Tünde a mai napon adta át Spanbergerné Lackó Ivetta részvételével óvodánkban, megköszönve szakmai munkánkat és együttműködésünket.
 

 "3D nyomtatás" verseny díjátadója az Egyházaskozári iskolában 
(2018.06.07)

Egész Baranya megyében egyedülálló az a kezdeményezés, amit a helyi iskola indított a felső tagozatos diákjai részére. A helyi önkormányzatok és kisebbségi önkormányzatok segítségével vásárolt az iskola egy 3D nyomtatót, melynek használatát szakkör keretén belül sajátíthatják el a tanulók.A legjobban sikerült munkadarabokkal versenyre is nevezhetnek a diákok, a nemrégiben zajlott házibajnokság eredményhirdetésekor készült riport megtekinthető az alábbi linken:

https://www.youtube.com/embed/qk6Hi3DkwSM

 
Markcon 2004