Bikali Kuglicsapat

Bikali Kuglicsapat

Alakulás éve:   1985
Cím:   Bikal, Zrínyi u. 2.
Vezető:   Valki Alajos  

tel.: 72/459-389
mobil: 30/277-6235

"Telitalálat" nevű kuglicsapatunk a hagyományos falusi kuglit kedvelő játékosokat fogja össze. Ez a játék évtizedek óta a kocsmákhoz kötődik, mint egy kiegészítő sportolási lehetőség a nyári baráti sörözések mellé. A pályák tradícionálisan a falusi kocsmák "tartozékai".

Másfél évtizede Alsómocsolád csapatával közösen évről-évre visszatérő versenyek megrendezését határoztuk el, melyhez időközben Dombóvár és Mágocs csapatai is csatlakoztak. A falvaink ünnepeihez kötődő versenyek nagy népszerűségnek örvendenek. Évente 8 versenyt tartunk, ezek községek közötti és saját szervezésűek vegyesen. Csapatunk taglétszáma 20 fő körül mozog. Örvendetes, hogy az utóbbi időben több fiatal is csatlakozott hozzánk, így az utánpótlás is biztosított.

Tekintettel arra, hogy pályánk szabadtéri, a rossz idő beálltával kedvenc sportunk nem űzhető. Mióta a Puchner kastélyban megnyílt a bowling pálya ez a rokon sportág kínál számunkra lehetőséget a téli időszakban edzésre és versenyzésre, melyet a jövőben jobban ki is szeretnénk használni.