• Üdvözöljük Bikal község honlapján!
  Üdvözöljük Bikal község honlapján!
 • Üdvözöljük Bikal község honlapján!
  Üdvözöljük Bikal község honlapján!
 • Üdvözöljük Bikal község honlapján!
  Üdvözöljük Bikal község honlapján!
 • Üdvözöljük Bikal község honlapján!
  Üdvözöljük Bikal község honlapján!

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntöm Önt Bikal valamennyi polgára nevében. Bízom abban, hogy a Dél- Dunántúl változatos dombvidéke felkelti figyelmét. Kis községünk „csupa hegy- völgyből áll, de a hegyek alacsonyak s inkább domboknak mondhatók, a völgyek hosszan nyúlnak el, számosak, de nem szélesek.” Ez Bikal. A Mecsek hegységtől északra Baranya megyében elhelyezkedő település mind történeti múltjánál mind a térségben betöltött szerepéből eredően a környék egyik legjelentősebb települése. 


Településünkön a mezőgazdaság és az idegenforgalmi tevékenység meghatározó jellegű.
A gabonafélék és a kukorica termesztése mellett jelentős a gyümölcstermesztés is. Főként sárgabarackot, őszibarackot , szilvát, almát gondoznak a helyi gazdák. Környékünk igen gazdag állóvizekben, így a bikali hal és a bikali halászat országosan és külföldön is ismert.

A Pannon TV 2020. novemberében bemutatott rövidfilmjében községünk nevezetességeivel ismerkedhettek meg a nézők. Az adásban bemutatkozott a Bikali Puchner Kastélyszálló és Élménybirtok, a korabeli hagyományokat tükröző Faluházunk, és egy Magyarországon egyedülálló gyűjtemény, egy helyi lakos tulajdonában levő Simson múzeum is.

Januárban megint megrendezésre került a Szülői Munkaközösség szervezésében Egyházaskozáron az Általános Iskola Jótékonysági Bálja. Szerencsére most is nagy volt az érdeklődés az esemény iránt, a befolyt jelentős összeggel idén is az iskola tanulóit támogatják (osztálykirándulások, farsangi ünnepség, karácsonyi ajándék stb).

Hangulatos 'Adventi-kavalkád' fogadta a Bikalra látogatókat 15-én szombaton, ahol forraltbor, sültkolbász és a helyi kézművesek portékái várták a résztvevőket. A programot a helyi amatőr színjátszó társulat pásztorjátéka zárta.

December 6-án a hagyományokhoz híven idén is megrendezésre került a Mikulás futás. Ilyenkor iskolásaink a bikali iskolától az egyházaskozári iskoláig futnak, csatlakoznak hozzájuk az óvodások, szülők és a tanárok is. A célban meleg teával, süteményekkel várják a tanulókat.